Diosmina si Hesperidina

Diosmina si hesperidina sunt flavonoizi obtinuti din coaja fructelor citrice. Acesti flavonoizi sunt niste substante puternic antioxidante si antiinflamatoare care pot fi foarte benefice sanatatii noastre.

Uneori acesti flavonoizi sub forma micronizata si unii sustin ca particulele acestor flavonoizi cand sunt reduse la dimensiuni foarte mici, îmbunătățesc absorbția și eficacitatea lor în organism.

Acest studiu sustine ca eficacitatea diosminei este atinsa si cu pulbere pura nemicronizata. De asemenea studiul sustine ca nu există niciun beneficiu clinic de a crește doza de diosmină peste 600 mg pe zi sau chiar de a adăuga hesperidină, deoarece eficacitatea clinică asupra simptomatologiei venoase este atinsă cu 600 mg pe zi de diosmină pură nemicronizată.

In acest studiu, diosmina 950mg si hesperidina 50mg (sub forma de Detralex) a fost administrat unor femei care au avut in trecut sarcini si prezentau varice pelvine. Diosmina si hepseridina a fost administrat in doza de 1000mg total zilnic pentru 60 de zile si s-a observat o scădere dramatică a severității varicelor pelvine.

Ce este diosmina

Diosmina este un flavonoid, un tip de compus natural găsit în mod obișnuit în plante, care este adesea utilizat în suplimentele dietetice și în medicamente pentru tratamentele legate de circulația sanguină. În principal, diosmina este folosită pentru a trata afecțiuni ale venelor, cum ar fi insuficiența venoasă cronică și hemoroizii.

Diosmina este adesea combinată cu alt flavonoid numit hesperidină într-o formulă cunoscută sub numele de „diosmina-hesperidină”, care este utilizată pentru a spori eficiența tratamentului. Se crede că diosmina ajută la întărirea pereților venelor și la îmbunătățirea fluxului de sânge, ceea ce poate reduce simptomele de durere, umflare și disconfort asociate cu problemele venoase.

Ce este hesperidina

Hesperidina este un flavonoid găsit în principal în citrice, cum ar fi portocalele, lămâile și grapefruitul. Este apreciată pentru potențialele sale beneficii asupra sănătății, în special pentru efectele sale asupra sistemului circulator. Hesperidina este utilizată împreună cu diosmina într-o combinație cunoscută sub numele de „diosmina-hesperidină”.

Medicamente cu diosmina si hesperidina

Majoritatea, daca nu toate medicamentele de pe piata, contin atat diosmina cat si hesperidina. Diosmina si hesperidina sunt substantele active din medicamente precum Detralex, Endolex, Devaricid, Fluxiv si altele. Practic, toate aceste medicamente au o variatie de concentratie de diosmina si hesperidina.

Mai jos aveti o lista cu medicamentele si concentratiile lor de hesperidina si diosmina:

  • Detralex 1000: are 900mg diosmina si 100mg hesperidina – DOAR pe baza de prescriptie
  • Detralex 500: are 450mg diosmina si 50mg hesperidina – DOAR pe baza de prescriptie
  • Endolex: are 450mg diosmina si 50mg hesperidina – fara prescriptie
  • Devaricid: are 450mg diosmina si 50mg hesperidina – fara prescriptie
  • Fluxiv: are 180mg diosmina si 20mg hesperidina – fara prescriptie
  • Diozmin si Hesperidin: 500mg: are 450mg diosmina si 50mg hesperidina – fara prescriptie
  • Diosmina Forte: 1000mg: are 900mg diosmina si 100mg hesperidina – fara prescriptie

Cel mai bun medicament cu diosmina si hesperidina

Avand in vedere cele doua studii mentionate mai sus, cel mai bun medicament cu diosmina si hesperidina este cel de jos din urmatoarele puncte de vedere:

  • concentratiei de diosmina si hesperidina care trebuie sa fie in jur de 600mg minim
  • se elibereaza fara prescriptie
  • are un pret foarte rezonabil mai ales considerand restul variantelor, in jur de 40 de lei
diosmina si hesperidina detralex 1000
Diosmina si hesperidina 1000mg

Diosmina FORTE 1000mg
Contine: 900mg diosmina, 100mg hesperidina

  • echivalent cu Detralex 1000

Daca medicamentul de sus nu este disponibil urmatorul este o optiune decenta:

diosmina si hesperidina
Diosmina si hesperidina

Diosmina + Hesperidina 30 comprimate

Contine: 450mg diosmina, 50mg hesperidina

Diosmina si hesperidina contraindicatii

Nu luaţi diosmina si hesperidina:

  • dacă sunteţi alergic la aceste substante

Diosmina si hesperidina nu sunt destinate utilizării la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua diosmina si hesperidina.

Ca măsură de precauție este de preferat să se evite utilizarea diosmina si hesperidina în timpul sarcinii. In absenţa datelor privind trecerea în laptele matern, în timpul tratamentului cu diosmina si hesperidina trebuie evitată alăptarea

Diosmina si hesperidina reactii adverse

Acestea pot include:

  • Reacţii adverse frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 utilizatori, dar la mai mult de 1 din 100 utilizatori): diaree, digestie dificilă, greaţă, vărsături.
  • Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 utilizatori, dar la mai mult de 1 din 1000 utilizatori): colită.
  • Reacţii adverse rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 utilizatori, dar la mai mult de 1 din 10000 utilizatori): vertij, dureri de cap, stare de indispoziţie, erupţii pe piele, mâncărimi, urticarie.
  • Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută: dureri abdominale, edeme (umflături) izolate ale feţei, buzelor, pleoapelor. În mod excepţional poate să apară edem Quincke (umflarea rapidă a unor ţesuturi precum faţa, buzele, gura, limba sau gâtul, care poate duce la dificultăţi în respiraţie).